Halluf Vier

Sinds 2001 laat shantykoor Het Kraaiennest zich naar optredens vervoeren met een eigen bus.

Eerst was er "De Halluf Vier", een bus die aan de binnen- en aan de buitenkant was omgebouwd tot het "schip" waar we vele tochtjes naar optredens mee hebben gemaakt (Grouw, Middelburg, Maastricht, Brussel, Antwerpen, Texel, Bremerhaven, Wilhelmshaven, Sauerland).

De naam is ontstaan tijdens een kooruitje dat plaatsvond op de Waddenzee.

Het koor verbleef daar vier dagen op een zeilboot. Omdat op een avond een aantal koorleden het prima naar hun zin hadden terwijl het overige deel al aan het slapen was, was het nog maar een kwestie van tijd of dat er iemand zou vragen of het wat minder luidruchtig zou kunnen. Dit gebeurde dan ook herhaalde malen. Toen de avond nacht werd en de kleine uurtjes ook langzamerhand geschiedenis werden, werd het de Volmatroos te gortig en hij riep vervolgens nogal nijdig: "Weten jullie  ... > MNV < ...   wel hoe laat het is!!?? Het is halluf vier!!" Hierna werd het gelukkig wat rustiger, maar onze toenmalige componist, banjoist, gitarist en bassist Wim van Oostrom had deze opmerking onthouden en er een liedje van gemaakt. Zo is "Halluf Vier" zijn eigen leven gaan leiden. Het was dan ook een kleine stap om ons "schip" bij de doop zijn huidige naam te geven.

In Zevenhuizen hebben we naast een fantastisch cultureel centrum "Dorpshuis Swanla" en een geweldig cultureel- en verenigingsleven ook nog een artistieke duizendpoot. Ernst de Vogel is dan ook degene geweest die het ontwerp en de uitvoering van het uiterlijk van "De Halluf Vier" op zich heeft genomen.

Jaren hebben we met deze "Halluf Vier" rondgevaren, maar de bus raakte met z'n 38 jaren op leeftijd. En dan hebben we het nog niet eens over zijn 1 miljoen kilometers op de teller. Helaas, we hebben in mei 2015 afscheid moeten nemen van onze trouwe 'boot'.

Maar niet nadat we iets nieuws hadden gevonden. Een beauty van 18 jaren jong, hemelsblauw met VIP-inrichting.

Nu zoeven we weer over de snelwegen, op weg van optreden naar optreden. Daarom ook op de achterkant van deze bus de prikkelende sticker: shantykoor Het Kraaiennest 'on tour'.

Ook deze nieuwe bus heeft een naam. En waarom iets dat goed bevalt, veranderen. Dus we gaan door met onze trots: De Half Vier.

Deze bus kunnen wij 'in de vaart' houden, mede dankzij een bijdrage van onderstaande sponsoren, waarvoor onze hartelijke dank.

Ter Maten Bestratingen, Nieuwerkerk aan den IJssel

Hol B.V. Sloopwerken, Rotterdam

Van Leeuwen Makelaardij, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Voorbrood Meubelen, Zevenhuizen.( Z-H)

Toppodia, Zuidplas

Venrooy Tandtechniek B.V. Nieuwerkerk aan den IJssel

Administratiekantoor Van der Dussen, Nieuwerkerk aan den Ijssel

Tante Eef, Design, Berkel en Rodenrijs

Garage Neleman, Nieuwerkerk aan den IJssel

Vakgarage Van der Knijff, Moerkapelle

R. Geurts B.V.

Bij Marlies, Fashion, Interior and Accessoires, Delft

Marle Creatieve Communicatie, Moerkapelle

Den Ouden Assurantiën, Nieuwerkerk aan den IJssel

ETEC, Grondverzetmachines.

QS Nederland B.V., Quality Services, Nijmegen.