Het Kraaiennest schittert op Koeweide

Het Kraaiennest heeft met veel succes deelgenomen aan het evenement Van Smartlap tot Opera. Dit openlucht-meezingconcert is zondag 21 mei voor de tiende keer gehouden op de Koeweide in Roterdam, op het voormalige terrein van het slachthuis. Daar, precies op de grens van Kralingen en Crooswijk kwamen Roterdamse koren (en dus ook één uit Zevenhuizen) bijeen.

Onder meer het voortreffelijke Rotterdams Operakoor gaf acte de présence. Het repertoire was zeer gevarieerd: meezingers als Het kleine café aan de haven en Ben je in Rotterdam geboren en (populair)-klassieke meesterwerken als Het Slavenkoor en Het Wolgalied kwamen voorbij. Accordeoniste Paula van Wanrooij bracht met haar vertolking van Csárdás van Vittorio Monti menigeen in vervoering.

De Koeweide was tot de nok gevuld met vele honderden enthousiaste toehoorders. Het Kraaiennest, dat tijdens het programma duchtig meezong, verzorgde exclusief het voorprogramma, dat direct tot groot enthousiasme leidde.