Santa Run

Waar is het feesie; daar is het feesie.

Want een feest was het zaterdagmiddag, 17 december op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan de IJssel. Op dit plein was de start van de Santa Run, die hier voor het eerst werd georganiseerd door Rotary Nieuwerkerk. En gezien het resultaat zal het zeker niet de laatste keer zijn. Om 14.15 uur startte voor ons shantykoor het eerste deel van het optreden en geleidelijk zagen we al zingend vanaf de trailervloer het terrein volstromen met kerstmannen, van groot tot klein. Het plein kleurde rood, rood en rood; een schitterend gezicht.

En nadat Leontien van Moorsel (een deel van de opbrengst van de Santa Run kwam ten goede aan het Leontienhuis) het startschot had gegeven, vertrokken al joelend en onder groot applaus zo'n 600 lopers voor een afstand van 2,5 kilometer door Nieuwerkerk.

Na het optreden van 'De River Band' vervolgde Het Kraaiennest haar optreden op een plein vol met Santa lopers met de medaille om de nek, vermoeid en tevreden. Napratend over de leuke middag en af en toe inzettend met een polonaise. Kortom gezelligheid troef. Volgend jaar weer?