Een ouderwets gezellige korendag

De folder sprak er reeds over: "Podium De Delft presenteert een ouderwets gezellige korendag ter ere van het 15-jarige bestaan van Het Scheepskoor De Delft". Het werd een gezellige middag; er werd luidkeels meegezongen en de beentjes gingen van de vloer.

Even een toelichting. Op een bijzondere locatie in Rotterdam Delfshaven is Museumwerf De Delft gevestigd. Hier wordt onder meer gewerkt aan de restauratie en onderhoud van allerlei houten boten. Een bijzondere activiteit is wel de bouw van een replica van het achttiende eeuwse linieschip De Delft.

Rondom al deze activiteiten heeft zich ook een koor gevormd: Scheepskoor De Delft dat 27 november haar 15-jarige bestaan vierde. Niet alleen dit koor trad op, maar ook De Spuigasten uit Zuidland en Het Kraaiennest uit Zevenhuizen.

De folder nodigde ook uit om langs te komen, om te luisteren of mee te zingen. En dat laatste gebeurde publiekbreed, zeker toen de drie koren ter afsluiting samen optrokken bij het zingen van een 4-tal songs waaronder de Klok van Arnemuiden en het Kleine Café. Kortom, een leuke middag met veel complimenten voor het koor, maar zeker ook het combo en de shantyzangers.