Familie-/donateursdag 2016

Op 20 november was het de eerste werkelijke najaarsstorm die over Nederland trok. Deze storm loeide ook rond de theaterzaal van Swanla in Zevenhuizen. Maar binnen was het knus en lekker warm; de zaal was gezellig versierd en - zeker niet onbelangrijk - lekker vol met een enthousiast publiek, dat huis en haard hadden verlaten om de jaarlijkse familie- en donateursdag van shantykoor Het Kraaiennest bij te wonen.

Maar voordat de zaal vol liep was er eerst nog de lunch voor zo'n 200 man. De keukenbrigade had zich weer uitgesloofd. Van alles was in een mooi buffet uitgestald en gezien de reacties smaakte dit alles zeer goed. En wat een dessert werd nog opgediend!

Na de lunch vertrokken de gasten naar de theaterzaal, terwijl de koorleden zich nog even terugtrokken voor wat stemoefeningen en het maken van de allerlaatste afspraken. Daarna 2 optredens van elk een uur met een bijna volledig koor en een muzikale bezetting om je vingers bij af te likken. Uiteraard een pauze en twee intermezzo's. Een van de koorleden zong een onbekend shantylied waarbij het publiek tot taak kreeg om het 'refrein' voor haar rekening te nemen. Vier andere leden van het koor gaven een voorproefje van hun optreden in Swanla begin december, dat reeds geheel is uitverkocht.

Ook in het tweede deel van het optreden van Het Kraaiennest werden nieuwe songs ten gehore gebracht, zoals 'go lassy go' en 'santiano'. Tot slot een staande ovatie van het publiek en daarmee een perfecte dag in Swanla markerend. Volgend jaar weer...........

Harry de Jong, onze voormalige schipper en erelid wist deze familiedag op een andere wijze samen te vatten:

In Swanla klinken daar al eenentwintig jaren

Shantyliedjes over de zee en woelige baren

Gezongen door zangers van Het Kraaiennest

Echt waar, dit shantykoor is simply the best