Nieuws

Selecteer een nieuws onderwerp uit de onderstaande lijst, kies vervolgens een nieuws artikel om te lezen.

Een leuke zaterdag

Zaterdag 2 september: een dag met 2 optredens. Het gaat op werken lijken.

Eerst een optreden tijdens het Oogstfeest in Zevenhuizen. Schitterend weer, vele, vele activiteiten, heel veel publiek en een koor dat vol overgave en met veel elan in 45 minuten een heel repertoire afwerkt. En een dankbaar publiek. Daar doe je het ook voor.

En dan op weg naar Nieuwerkerk aan de IJssel voor een optreden in de tuin bij particulieren. Hij vierde zijn 70e verjaardag en samen waren 45  jaar getrouwd. Met 60 gasten voor een hapje en een drankje en een optreden van een shantykoor. Succes verzekerd. Allen hebben meegezongen en ook alle bewegingen werden - met een glas wijn in de hand - keurig nagedaan.

Kortom, weer een perfecte dag.

Folkgroep Other Roads en Het Kraaiennest

Donderdag, 2 november a.s. treden een tweetal toppers op in de theaterzaal van Swanla in Zevenhuizen. Deze dag treedt zowel de Britse folkgroep Other Roads op, als ook shantykoor Het Kraaiennest. Voor het shantykoor, die z'n nieuwste shanties en Ierse songs zal brengen, is het een thuiswedstrijd, maar de Britse groep behoeft wellicht nog een korte introductie. Other Roads bestaat uit de Engelse zangers, gitaarspelers en songwriters Pete Abbott en Dave Walmisley, samen met de Schotse top-violist Gregor Borland.

Lees meer: Folkgroep Other Roads en Het Kraaiennest

Kantine Walhalla

De uitverkochte zaal van Kantine Walhalla schudde op z'n grondvesten bij het optreden van shantykoor Het Kraaiennest op 2e pinksterdag. Het dolenthousiaste publiek zong, klapte en stampte luidruchtig mee met de pittige shanties, maar luisterde ook geboeid naar de fraai gezongen ballades. Bijvoorbeeld het lied Santiano:

Lees meer: Kantine Walhalla

An Australian Guy: Nieuwe Shantyman?

Het weer was minder dan voorgaande keren, maar de stemming zat er niettemin weer goed in. Enthousiaste fans bleven gedurende het gehele optreden alert en vroegen zelfs om een toegift, zoals Le Port de Tacoma en Tango Chico. En ..... we troffen een nieuwe fan. We zagen hem al tijdens de eerste twee sessies rond het koor drentelen met een grijns op zijn gezicht en de camera in aanslag.

En ja hoor: een kleine hint van zijn vrouw dat hij alles 'fantastic' vond en deze Australier kreeg de uitnodiging van het koor om een lied te zingen. Het werd 'The drunken sailor' en het moet gezegd worden: deze man uit 'Down Under' met zijn forse baard deed het niet slecht. In ieder geval heeft het publiek genoten en de gezinsleden van onze buitenlander en betrokkene zelf waren super enthousiast. Er werd nog gesproken over een tegenbezoek van Het Kraaiennest aan zijn thuisland, maar of dat er ooit van komt?

Het Kraaiennest schittert op Koeweide

Het Kraaiennest heeft met veel succes deelgenomen aan het evenement Van Smartlap tot Opera. Dit openlucht-meezingconcert is zondag 21 mei voor de tiende keer gehouden op de Koeweide in Roterdam, op het voormalige terrein van het slachthuis. Daar, precies op de grens van Kralingen en Crooswijk kwamen Roterdamse koren (en dus ook één uit Zevenhuizen) bijeen.

Lees meer: Het Kraaiennest schittert op Koeweide

Subcategorieën