Onze CD's

CD'sShantykoor Het Kraaiennest – opgericht in het najaar van 1995 – kende een vliegende start. Als snel werden onder meer de eerste optredens geboekt, kregen de ‘bemanningsleden’ hun scheepsnamen, incl. monsterboekje, werd de eerste reis overzee gemaakt naar Ierland en nam een deel van het koor deel aan een radioprogramma.

Gezien deze mêlee aan ontwikkelingen lag derhalve het uitbrengen van een eerste CD voor de hand; op Koninginnedag 1999 werd met trots de CD ‘Tussen wal en schip’ uitgebracht.

Het duurde nog tot 2010 toen in het voorjaar een tweede CD werd uitgebracht met voornamelijk Engelstalige nummers. Op deze CD ‘Vaart Behouden’ staan de volgende shanties: Sacramento, Johnny comes down to Hilo, Fiddlers Green, Rol ‘m in de golven, Mingulay boat song, Douwe jongens Douwe, The leaving of Liverpool, Rolling home, Low bridge, The fields of Athenry, Home boys home, The pirate song, Maggie May, Goodnight ladies, Le port de Tacoma en Roseanna.

Eind 2012 begon het weer te kriebelen. Ja, er moest een nieuwe CD met Nederlandse nummers komen. Teksten werden geschreven en melodieën gecomponeerd. Deze nieuwe nummers en uiteraard bestaand werk werden geoefend, geoefend en nog eens geoefend en op 12 en 13 oktober 2013 was het zover: de opnamen.

In anderhalve dag stonden alle 13 nummers op de gevoelige tapes. En het mag gezegd worden: koor, muzikanten en de technici hebben er een perfecte CD van gemaakt. De CD is getiteld ‘Windkracht 12/13’ met de nummers: Medley, De Zee, Urk, O’Connel de Ier, Oost West, Thuis Best, Curaçao, Mary Drummond, Brief aan Catharina, De Kaap, Kaap’ren varen, Tango Chico en Weer naar Huis.

Deze CD is uiteraard te koop en wel voor € 10,-. Ook de vorige CD uit 2010 is nog te koop. Samen met de nieuwe CD voor slechts

€ 15,-. De verzendkosten bedragen € 2,50.

Geïnteresseerd? Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam en adres en maak € 12,50 of  € 17,50 (incl. verzendkosten) over op de rekening van het koor NL03 RABO 03750779952.

Het wordt genieten!